
 Rýchly tekvicový prívarok recept pridal: AntiBarbie - 01.07.2010 
1 ks |
 |
tekvica (stredne veľká) |
1 ks |
 |
smotana kyslá |
70 g |
 |
múka hladká |
1 ks |
 |
cibuľa (menšia) |
1 ks |
 |
bujón |
|
 |
kôpor |
|
 |
olej |
|  
hodnotenie: |
 |
4.67 / 5 |
(hlasov: 3) |
|   
Bielu tekvicu ošúpeme a pozdĺžne rozrežeme na polovice. Obe polovice zbavíme dužiny a nastrúhame na veľkom strúhadle. V hlbokej panvici rozohrejeme olej a udusíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu, podlejeme vodou a podusíme. Keď sa voda odparí a tekvica je mäkká, prilejeme pohár vody a kocku bujónu. Zo smotany a múky urobíme zátrepku, vlejeme do tekvice a este raz necháme prejst varom. Na záver ochutíme posekaným kôprom a octom. Servírujeme s opraženým údeným mäskom.
dyňový prívarok, omáčka z bielej dyne dyňový prívarok, omáčka z bielej dyne |