
 Baklažány s provensálskym Hermelínom recept pridal: AntiBarbie - 29.09.2010 
2 ks |
 |
baklažán |
1 ks |
 |
pór (malý, alebo 7cm) |
1 ks |
 |
cibuľa |
3 ks |
 |
cesnak |
120 g |
 |
syr plesňový (Hermelín, Encián, Plesnivec, Camember) |
3 ks |
 |
paradajky |
|
 |
citrónová šťava (stačí pár kvapiek) |
|
 |
olej (olivový na varenie) |
|
 |
soľ |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
tymián (sušený) |
|
 |
rozmarín (mletý) |
|
 |
zázvor (sušený, mletý) |
|  
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 4) |
|   
Keď máte chuť na zapekané baklažány a nemáte radi mäso, tento recept sa vám určite zapáči.
Baklažány umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme pozdĺžne na polovice a vnútro vyberieme hlbokou lyžičkou. Na oleji osmažíme do mäkka nadrobno pokrájanú cibuľu, na kolieska nakrájaný pór. Potom osolíme, pridáme nakrájané vnútro z baklažánov, okoreníme, poriadne premiešame a opäť podusíme až do mäkka. Dáme rozohriať rúru na 220 stupňov. Medzitým si pripravíme ďalšie ingrediencie. Hermelín (najlepšie ochutený provensálskym korením) prekrojíme na polovice a každú polovicu na tenké mesiačiky. Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Vnútro baklažánových lodičiek trošku osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a natrieme olivovým olejom. Nakoniec k podusenej zmesi pridáme prelisované strúčiky cesnaku a odstavíme zo sporáka. Baklažánové loďky uložíme do zapekacej misy tesne vedľa seba a začneme napĺňať. Najskôr ich naplníme pripravenou zmesou, navrch uložíme mesiačiky Hermelínu a na vrch poukladáme kolieska paradajok. Pokvapkáme olejom a cca 30min. zapekáme. Podávame teplé s kaiserkou či rožkom.
vegetariánske plnené baklažány, baklažány bez mäsa, s Enciánom, Plesnivcom, Camember či iným syrom s bielou pliesňou vegetariánske plnené baklažány, baklažány bez mäsa, s Enciánom, Plesnivcom, Camember či iným syrom s bielou pliesňou |