Pravdou je, že príprava korpusu torty je rýchla, ale s prípravou krému musíš začať 12 hodín vopred. Tj. torta je vhodná najmä na sobotnú prípravu nedeľnej oslavy. (Ale pozor! Nie je vhodná na prenášanie - na návštevu.)
Spomenutý "Parížsky krém" pripravíš podľa receptu, ktorý je uvedený nižšie - jednoducho klikneš na ikonu "Súvisiace recepty". (Príp. si recept nájdi v sekcii "Múčniky a dezerty" v časti "Nepečené".)
Pri príprave korpusu je kľúčové dodržať presný postup! Rúru rozohreješ na 220 - 230 stupňov. Tortovú formu vytrieš maslom a vysypeš hrubou múkou. 3 vajcia (pripomínam, že musia byť veľké) rozdelíš na bielky (tie vyklepneš do misy na šľahanie snehu) a žĺtky. Cukor zmiešaš s kakaom v malej miske. Vyšľaháš tuhý sneh z bielkov, postupne (po malých dávkach) k nemu pridáš zmiešaný cukor s kakaom a následne 3 žĺtka (čo ti ostali). Potom v malej miske zmiešaš strúhanku, múku a kypriaci prášok a opäť po malých dávkach prisýpaš a primiešavaš k vytvorenej zmesi. Rovnomerne (od stredu ku krajom) ju naleješ do tortovej formy a ihneď vložíš do stredu rozohriatej rúry. Pomaly upečieš (ako piškótové cesto) za cca 20 min. (Medzičasom neotváraš a neznižuješ teplotu rúry!). Torta nebude príliš vysoká, asi len 2cm. Či je korpus hotový vyskúšaš po uplynutí času zapichnutím špajgle. (Ak ju vytiahneš suchú, korpus je upečený.)
Vytiahneš formu a keď trochu ochladne (nesmie vychladnúť), vyberieš z nej korpus, ktorý preložíš na sieťku, alebo košíkovú podložku. Keď cesto vychladne úplne, prerežeš ho vodorovne na polovicu a celú plochu štedro potrieš kyselkavým lekvárom (ten je v porovnaní s džemom tekutejší.) - najlepší je višňový. (Ak chceš, na lekvár môžeš naniesť 1/3 predpripraveného Parížskeho krému. Ja to nerobím.) Potom na vrch uložíš 2. časť cesta a Parížsky krém nanesieš na celý povrch a boky torty. Na záver (ak chceš) celý povrch ešte jemne posypeš (cez sitko) kakavým práškom. Ja to nerobím - radšej na povrchu vytvorím zaujímavý obrazec pri nanášaní krému. (Viď. obr.)
Dobrú chuť :-)
kakaová torta s parížskym krémom, torta Višne v čokoláde kakaová torta s parížskym krémom, torta Višne v čokoláde