Vymiešame maslo s cukrom, potom k tomu pridáme múku zmiešanú s kakaom, sodou bikarbonou, kypr. práškom a poriadne vymiešame, buď v mixéri alebo ručne. Z masy nám vznikne husté cesto.
Rúru predhrejeme na 170°C.
Na plech (alebo 2) dáme papier na pečenie a naňho ukladáme malé guľky z cesta, z ktorých potom na plechu spravíme hrubé malé placky.
Každú dávku pečieme 15 minút, potom plech položíme na chladný povrch a po 15 minútach sušienky preložíme na mriežku, pod ktorú dáme papier alebo noviny, aby na ne mohla stekať glazúra.
Glazúru pripravíme nasledovne: v malom hrnci zmiešame kakao a cukor a zalejeme vriacou vodou, premiešame pri nízkej teplote, (môžeme pokvapkať citr. šťavou kvôli lesku), odstavíme nabok a necháme 10 minút odstáť.
Vychladnuté sušienky pokvapkáme lyžičkou glazúrou a následne posypeme farebnými perličkami podľa vkusu. Dávajte pozor aby glazúra nezaschla, lebo potom na nej nebudú držať perličky. Takže najlepšie je potrieť cca 5 kusov a hneď aj posypať.