ČÍRA VERZIA:
Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, zbavíme šliach a tuku a nakrájame na malinké kúsočky, ktoré osolíme a okoreníme. Prelisujeme cesnak, ktorý krátko opražíme na dne polievkového hrnca, na rozohriatom (nie rozpálenom) oleji. Pridáme mäsko, ktoré tiež opražíme, aby sa zatiahlo. Potom všetko zelejeme 1/2 l vody a necháme variť 30 min. Medzitým očistíme mrkvu a nakrájame ju na kúsky rovnakej veľkosti ako mäsko. Pridáme ju k mäsku, dolejeme vriacu vodu do plného množstva polievky a necháme variť ďalších 30 min. Keď je mäsko úplne mäkké, pridáme mrazenú kukuricu a špenát a polievku necháme prejsť varom.
BIELA (MLIEČNA) VERZIA:
Na bielu verziu polievky nepoužívame čerstvú mrkvu (ktorá by polievku osladila), ale iba mrazenú, príp. mrkvu nepoužijeme vôbec. Ovsené vločky dáme do menšieho kastrólika, zalejeme cca 2dl vriacej vody, mierne osolíme a necháme variť do mäkka. Súčasne postupujeme podľa prvého návodu až do bodu, kedy sa mäsko dá variť na 30 min. Uvarené vločky aj s vodou (v ktorej sa varili) pridáme k mäsu, premiešame a zalejeme ďalšími 3dl vriacej vody. Keď sa mäsko uvarí do mäkka, pridáme mrazenú kukuricu, špenát, mrkvu a liter mlieka. Polievku necháme prejsť varom a servírujeme.