Môžete použiť čerstvú rybu, ja som mala k dispozícii mrazenú.
Rybie filety dáme rozmraziť a medzitým si pripravíme marinádu. Bylinky (za plnú hrsť lístkov) nakrájame nadrobnúčko a chilli papričku dôkladne rozdrvíme v mažiari. Do plastovej misky (vhodne veľkej na uloženie rozmrazenej ryby) dáme olej, bylinky a chilli, premiešame. Rybu opláchneme, osušíme, nasolíme a vložíme do marinády tak, aby boli pokryté všetky strany. Vložíme do chladničky a necháme marinovať toľko koľko máme času, ale kľudne aj 24 hod.
Potom misku vyberieme z chladničky, časť oleja nalejeme na dno Jenskej misy na pečenie. Do misy preložíme rybie filety a misu vložíme do stredu rúry vyhriatej na 230 stupňov. Pečieme 10 min. Potom misu vyberieme z rúry a filety poobraciame a dáme opäť piecť na 10 min.
Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na väčšie kúsky a dáme predvariť do osolenej vody. Zemiaky uvarené do polomäkka scedíme, pooblievame ich olejom z Jenskej misy a premiešame. Píniové oriešky nasekáme a opražíme na suchej rozhorúčenej panvici.
Potom dáme po bokoch filetov prelisovaný cesnak, na vrch filetov nasypeme píniové oriešky a navrch uložíme predpripravené zemiaky. Pečieme posledných 10 min.
Medzitým si umyjeme čerstvú zeleninu na prílohu. Cherry paradajky nakrájame na 1/4tinky, ošúpanú uhorku na 1/4 krúžky.
Po dopečení necháme rybu ešte chvíľku postáť, aby nasiakla všetkými šťavami. Jedlo podávame horúce s pripravenou zeleninou.
pangasius pečený so zemiakmi, kompletné jedlo, rybací obed pangasius pečený so zemiakmi, kompletné jedlo, rybací obed