
 Kotopoulo Lemonato - kura pečené na citróne recept pridal: AntiBarbie - 29.01.2011 
900-1400 g |
 |
kuracie stehná (celé) |
125 g |
 |
maslo |
1 a 1/2 ks |
 |
citrón (šťava) |
125 ml |
 |
voda (vriaca) |
|
 |
soľ |
|
 |
čierne korenie mleté |
|  
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 3) |
|   
2-4 porcie.
Na panvici roztopte maslo, na ktorom (na strednom planemi) opražíte celé kuracie stehná (tj. horné aj dolné), alebo kuracie 1/4tiny, až kým budú zo všetkých strán zlatavé (tj. cca 30 min.). Mäso poriadne osoľte a okoreňte z oboch stán a preložte ho (kožou hore) do zapekacej misy. Podlejte 2-4 lyžicami roztopeného masla, na ktorom sa opekalo. (Je však len na vašom rozhodnutí koľko masla použijete, ak máte radi veľa tuku, pre mňa - za mňa podlejte mäso aj všetkým maslom.) Citrónovú šťavu zmiešajte s vriacou vodou a mäso ňou pooblievajte. Zakryte a pečte 1-2 hod. pri 180 stupňoch, alebo pokiaľ kuracie mäsko nebude mäkké a poddajné. Ak je to potrebné, oblievajte šťavou každých 20 minút. Pri servírovaní kura ukladajte na vyhriate taniere a polejte šťavou. Podávajte s pečenými zemiakmi.
citrónové kura, grécke kura na masle, veľmi jednoduché pečené kuracie stehná alebo kuracie štvrťky citrónové kura, grécke kura na masle, veľmi jednoduché pečené kuracie stehná alebo kuracie štvrťky |