Moussaka so zemiakmi >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Moussaka so zemiakmi >>
Moussaka so zemiakmi >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Moussaka so zemiakmi >>
Moussaka so zemiakmi >>
Moussaka so zemiakmi >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Moussaka so zemiakmi >>
recepty / Ostatné / Moussaka so zemiakmi
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Moussaka so zemiakmi >>

Moussaka so zemiakmi

Moussaka so zemiakmi >>
recept pridal: AntiBarbie - 11.05.2011
Moussaka so zemiakmi >>
surovinyMoussaka so zemiakmi >>

1000 g

Moussaka so zemiakmi >>

zemiaky (jarné - s tenučkou šupkou)

500 g

Moussaka so zemiakmi >>

bravčové mäso mleté (pliecko)

200 ml

Moussaka so zemiakmi >>

smotana na šľahanie

200 ml

Moussaka so zemiakmi >>

smotana kyslá

200 ml

Moussaka so zemiakmi >>

mlieko

4 ks

Moussaka so zemiakmi >>

paradajky (veľké, tvrdé)

3 ks

Moussaka so zemiakmi >>

baklažán (veľké)

3 ks

Moussaka so zemiakmi >>

cesnak

2 ks

Moussaka so zemiakmi >>

vajce

1 ks

Moussaka so zemiakmi >>

cibuľka jarná (alebo pažítka či malý pórik)

1 ks

Moussaka so zemiakmi >>

cibuľa (veľká)

1 bal

Moussaka so zemiakmi >>

parmezán (príp. Džiugas)

Moussaka so zemiakmi >>

olej olivový (na varenie)

2 ČL

Moussaka so zemiakmi >>

paprika mletá červená

3 PL

Moussaka so zemiakmi >>

strúhanka

Moussaka so zemiakmi >>

soľ

Moussaka so zemiakmi >>

bazalka (nadrobno nasekaná alebo sušená)

2 ČL

Moussaka so zemiakmi >>

čierne korenie mleté

Moussaka so zemiakmiMoussaka so zemiakmi >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.63/5  4.63 / 5
(hlasov: 4)
Moussaka so zemiakmi >> postupMoussaka so zemiakmi >>

Uvedené množstvo surovín je na 2 zapekacie misy.

 

Zemiaky dáme uvariť v šupe.

Medzitým baklažány nakrájame na 1cm plátky, ktoré opekáme pod pokrievkou na takmer suchej panvici až do hnedasta a odkladáme na neskoršiu prípravu. Zatiaľ si na tenké kolieska nakrájame jarnú cibuľku a nasypeme ich na dno zapekacích mís primerane vymastených olejom.

Na drobnúčko nasekáme cesnak a cibuľu, poriadne ich osolíme a pod pokrievkou usmažíme na olivovom olej do sklovita. Uvarené zemiaky zlejeme a necháme vychladnúť. K usmaženej cibuľovo-cesnakovej zmesi pridáme mleté mäso, ktoré poriadne opaprikujeme a okoreníme, premiešame a necháme smažiť pod pokrievkou do mäkka. Občas premiešame.

Medzičasom prešľaháme smotany, surové vajcia, mlieko, bazalku a soľ na zálievku. Vychladnuté zemiaky nakrájame aj so šupkou na 1cm plátky. Paradajky nakrájame na 2mm plátky.

Rúru necháme rozohriať na 230 stupňov a začneme s ukladaním vrstiev.

 

Ukladanie vrstiev:

1.baklažány

2.paradajky - osolíme

3.mleté mäso

4.zemiaky - osolíme

5.paradajky

6.parmezán

7.zálievka

 

Zapekacie misy vložíme do rúry a pečieme, až kým sa objaví oranžová šťava neobjaví až na povrchu.

Moussaka so zemiakmi >>
súvisiace recepty:
Moussaka
Moussaka so zemiakmi >>
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.192s Sitemap XML 24.09.2023 16:55