V miske zmiešame zmäknuté maslo s ostatnými koreninami.
Z kukuríc odstránime jemné vlákna a pár vonkajších listov, ale ostatné listy ponecháme na kukurici, aby sme mohli kukuricu zabaliť naspäť. Špičky kukuríc trošku skrátime.
Kukurice môžme grilovať 2 spôsobmi:
1. Potrieme ich bylinkovým maslom a zabalíme naspäť do listov, ktoré na konci zviažeme kúskom špagátu/nitky, aby sa listy pri grilovaní neotvorili. Takto ugrilovaná kukurica je viac šťavnatá a prenikne tam možno viac bylinkovej chuti.
2. Potrieme ich bylinkovým maslom a listy zviažeme nitkou na konci tak, ze kukurica ostane odhalená. Kukurica je takto chrumkavejšia a cítiť viac vôňu grilu. Kukuricu môžme prípadne potrieť maslovou zmesou až po vybratí z grilu.
Kukurice na grile postupne otáčame, aby sa opiekli zo všetkých strán; grilujeme cca 15-20 minút.