Na 1 osobu počítajte za veľkú hrsť až jeden a pol cícera (hlavné jedlo). Pod tečúcou vodou cícer opláchneme, dáme do misy, zalejeme vodou (cca dvojnásobok), dáme do chladničky na 12 hodín (napr. cez noc). Sušené dubáky zalejeme vodou, tiež dáme do chladničky (nie k cíceru, kvôli piesku).
Na hrsť cícera stačí 1 menšia cibuľa, usmažíme cibuľu. Do väčšej panvice/kastróla vlejeme cícer aj s "jeho" vodou, pridáme osmaženú cibuľku, dáme pomaly variť.
Dubáky vyberieme z vody (sú mäkké), pokrájame ich na menšie kúsky. Vodu, v ktorej boli namočené, precedíme, aby sa piesok nedostal do cícera. Rozmrvíme polievkovú kocku, pridáme a varíme, kým cícer nezmäkne.
Ku koncu varenia pridáme petržlenovú vňať (na jemno pokrájať stopky!) a pridáme cesnak podľa chuti.
Ked je toto senzačné jedlo na tanieri, dáme uprostred trochu bieleho jogurtu (nemá to každý rád), je sa s to s chlebíkom.
Prečo sa "Silvia chichotá"? Študovala som v Zurichu a jedna komilitonka sa volala Silvia. On a a jej partner (teraz manžel) sú vegetariáni a keď toto fajnové jedlo varili, tak nám tiekli sliny. Samozrejme sme dostali ich recept a takto ho dávam ďalej. Preto Silvia, prečo "chichot"? Po Nemecky sa volá cícer "Kichererbsen". "Kichern" ale znamená chichotať sa. Ďakujem, Silvia moja! (dnes som aj ja vegetariánka.)