Najlepšie medovníky - tmavé >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Najlepšie medovníky - tmavé >>
Najlepšie medovníky - tmavé >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Najlepšie medovníky - tmavé >>
Najlepšie medovníky - tmavé >>
Najlepšie medovníky - tmavé >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Najlepšie medovníky - tmavé >>
recepty / Vianočné pečenie / Najlepšie medovníky - tmavé
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Najlepšie medovníky - tmavé >>

Najlepšie medovníky - tmavé

Najlepšie medovníky - tmavé >>
recept pridal: AntiBarbie - 23.12.2011
Najlepšie medovníky - tmavé >>
surovinyNajlepšie medovníky - tmavé >>

600 g

Najlepšie medovníky - tmavé >>

múka hladká

200 g

Najlepšie medovníky - tmavé >>

cukor práškový

150 g

Najlepšie medovníky - tmavé >>

palmarín (alebo slnečnicový olej)

6 PL

Najlepšie medovníky - tmavé >>

med (aj 7 môže byť)

3 ks

Najlepšie medovníky - tmavé >>

vajce

2 PL

Najlepšie medovníky - tmavé >>

kakao (aj 3 môže byť)

1 PL

Najlepšie medovníky - tmavé >>

korenie medovníkové

1 ČL

Najlepšie medovníky - tmavé >>

škorica mletá

1 ČL

Najlepšie medovníky - tmavé >>

soda bikarbona

Najlepšie medovníky - tmavéNajlepšie medovníky - tmavé >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.5/5  4.5 / 5
(hlasov: 10)
Najlepšie medovníky - tmavé >> postupNajlepšie medovníky - tmavé >>

Cesto:

Najskôr dobre premiešame všetky sypké ingrediencie, potom postupne primiešame olej*, med a vajcia. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme asi na 1/2cm hrúbku a vykrajujeme menšie tvary.

 

Pečenie:

Poukladáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie s väčšími rozostupmi. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupnov, len cca 5-7 minút. Medovníky tak ostanú dlhšie mäkké. Po upečení potrieme rozšľahaným vajcom s kvapkou vody.

 

Bielková poleva na ozdobovanie:

150g 2x preosiateho práškového cukru,

1bielko

1PL solamylu (zemiakový škrob)

 

* Palmarín je umelý tuk, tj. margarín. Viaceré zdroje uvádzajú, že tieto tuky sa v organizme problematicky spracovávajú a spôsobujú viaceré zdravotné problémy. Napr. pozri záver tohto článku Pharm. Dr. Jozefa  Zimu: http://www.nutraceutica.sk/sk/nutraceutika_pri_ochoreniach/zilova_tromboza/dietne_opatrenia_proti_tromboze.aspx

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.023s Sitemap XML 02.10.2023 13:02