Sushi ala Monika >> susi, suši bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Sushi ala Monika >> susi, suši
Sushi ala Monika >> susi, suši
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Sushi ala Monika >> susi, suši
Sushi ala Monika >> susi, suši
Sushi ala Monika >> susi, suši

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Sushi ala Monika >> susi, suši
recepty / Ostatné / Sushi ala Monika
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Sushi ala Monika >> susi, suši

Sushi ala Monika

Sushi ala Monika >> susi, suši
recept pridal: Monika - 23.10.2007
Sushi ala Monika >> susi, suši
surovinySushi ala Monika >> susi, suši

4 dl

Sushi ala Monika >> susi, suši

ryža (na sushi)

1 bal

Sushi ala Monika >> susi, suši

morské riasy NORI

6 PL

Sushi ala Monika >> susi, suši

ocot vínny

4,5 dl

Sushi ala Monika >> susi, suši

voda

2 PL

Sushi ala Monika >> susi, suši

cukor kryštálový

2 PL

Sushi ala Monika >> susi, suši

soľ

Sushi ala Monika >> susi, suši

losos údený

alebo

Sushi ala Monika >> susi, suši

avokádo

alebo

Sushi ala Monika >> susi, suši

krabie tyčinky

alebo

Sushi ala Monika >> susi, suši

tuniak

Sushi ala Monika >> susi, suši

sójová omáčka

Sushi ala Monika >> susi, suši

wasabi

Sushi ala MonikaSushi ala Monika >> susi, suši
hodnotenie: hodnotenie: 4.5/5  4.5 / 5
(hlasov: 11)
Sushi ala Monika >> susi, sušipostupSushi ala Monika >> susi, suši
Ryžu uvaríme obvyklým spôsobom (nesoliť!). Medzitým zohrievame ocot, cukor a soľ, kým sa nerozpustia, potom necháme vychladnúť. Keď je ryža vychladnutá, premiešame ju s octovým nálevom. Dá sa to urobiť aj bez octového nálevu, a to tak, že si ruky pri kladení ryže na riasu namáčame do studenej vody zmiešanej iba s vínnym octom. Soľ nám nahradí sójová omáčka, do ktorej hotové suši namáčame. 
Plátok morskej riasy nori položíme na podložku, na ktorej budeme suši pripravovať. Ruky si namočíme do studenej vody a rýchlo uložíme kôpku ryže pozdĺžne na plátok riasy. Vyrovnávame ju končekmi prstov, pričom ich stále namáčame do vody, aby sme zabránili lepeniu. Ryžu neukladajte moc nahrubo (hrúbka cca 1cm). Základ je robiť všetko rýchlo.
Ryžou sme teda pokryli zhruba polovicu šírky celej morskej riasy, teraz vložíme do stredu ryže ľubovoľnú kombináciu krabích tyčiniek surimi, tuniaka, lososa, avokáda alebo uhorky.
Pomocou podložky riasu s náplňou zrolujeme, postláčame do tvaru okrúhlych cigár. Ja som namiesto podložky použila desiatovú fóliu.
Rolky necháme chvíľu odstáť v chladničke, aby morská riasa nori navlhla od ryže a potom ju pokrájame s ostrým nožom na približne 2,5 cm kúsky.
Podávame s pastou wasabi a so sójovou omáčkou, prípadne so zázvorovými plátkami.
susi, suši susi, suši
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.039s Sitemap XML 23.10.2017 15:36