Fazuľovica >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Fazuľovica >>
Fazuľovica >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Fazuľovica >>
Fazuľovica >>
Fazuľovica >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Fazuľovica >>
recepty / Bravčové mäso / Fazuľovica
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Fazuľovica >>

Fazuľovica

Fazuľovica >>
recept pridal: Bady - 12.03.2008
Fazuľovica >>
surovinyFazuľovica >>

1/2 kg

Fazuľovica >>

fazuľa (farebná)

3 ks

Fazuľovica >>

mrkva

2 ks

Fazuľovica >>

cibuľa

5 ks

Fazuľovica >>

cesnak (strúčiky)

Fazuľovica >>

čierne korenie celé (príp. aj zelené a biele)

2 ks

Fazuľovica >>

klobása

1 ks

Fazuľovica >>

bravčové koleno zadné (údené)

Fazuľovica >>

paprika mletá červená

2 PL

Fazuľovica >>

múka polohrubá

2 PL

Fazuľovica >>

olej

Fazuľovica >>

soľ

3-5 ks

Fazuľovica >>

bobkový list

FazuľovicaFazuľovica >>
hodnotenie: hodnotenie: 5/5  5 / 5
(hlasov: 7)
Fazuľovica >> postupFazuľovica >>

Deň pred varením:

Choď na trh a poobzeraj sa po nejakej babke z Podunajskej nížiny. Keď bude predávať fazuľu neváhaj a kúp ju. Ja mám najradšej veľkú a strakatú. Na noc daj fazuľu do vody vo veľkom hrnci a počkaj do rána. Fazuľa začne nasávať vodu a vypúšťať vzduch. Vtedy hovorím "poprdkáva".Laughing

Deň varenia: 

Na slabom plameni začni variť fazuľu v tej istej vode. Opláchni koleno a daj ho do hrnca s fazuľou. Koleno je ideálne keď je poriadne vyúdené. Pridaj cibuľu, cesnak, mrkvu, korenie bobkové listy (mimochodom: vieš, že bobkový list je vlastne vavrín?) a soľ. Dolej teplú vodu, tak aby si zaplnil hrniec. Pomaly var pod pootvorenou pokrievkou. Koľko? To záleži od typu fazule. Ja mám najradšej, keď je uvarená tak, že je ešte trošičku tvrdkavá. Pred dovarením hoď do hrnca klobásy (celé). Keď sa uvaria, vyber ich aj s kolenom a nechaj vychladnúť. Lepšie sa potom krájajú. Urob zasmážku* a vlej ju (za stáleho miešania) do fazuľovice. Bacha bude prskať. Nakrájaj klobásy, vykosti koleno a šupni ich do hrnca. Povar.

*Zasmážka: V panvičke zohrej olej. Pridaj múku a posmaž. Počas prípravy je dôležité kašičku stále miešať, lebo múka sa vie veľmi rýchlo pripáliť. Keď z toho budeš mať zlatistú penu, posýp ju paprikou a ešte posmaž. Nie dlho, aby sa nespiekla, nezhnedla a nezhorkla. Keby si ju použil takú, zhorkne ti celý hrniec fazuľovice.

Ak sa chceš najesť vynímočnej fazulovice, dopraj si ju s hrubými, domácimi slížami a slivovicou. Mňam!

PS: Keď pojdeš spať, pootvor si okno! Budeš robiť to isté, čo fazuľa pri namáčaní.Smile

Dni po varení:

Choď na trh a poobzeraj sa...

 

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.027s Sitemap XML 22.09.2023 17:27