
 Slané pečivo - potápky recept pridal: Liv - 02.11.2007 
250 g |
 |
múka hladká |
150 g |
 |
maslo |
4-5 PL |
 |
mlieko |
trochu |
 |
cukor kryštálový |
|
 |
soľ |
25 g |
 |
droždie / kvasnice |
|
 |
sézam |
alebo |
 |
rasca |
alebo |
 |
syr tvrdý (strúhaný) |
1 ks |
 |
vajce (na potretie) |
|  
hodnotenie: |
 |
4.44 / 5 |
(hlasov: 8) |
|    Z mlieka, droždia, 1 čaj. lyž. múky a cukru urobíme kvások.
Keď vykysne, pridáme ho do múky, do ktorej sme rozdrobili maslo a pridali trochu soli. Vypracujeme tuhé cesto, sformujeme ho do tvaru bochníka a ponoríme do misky so studenou vodou.
Po 15 - 30 minútach cesto vykysne a vypláva hore.
Cesto utierkou osušíme a na dobre vymúčenej doske rozvaľkáme na plát. Vykrajujeme z neho kolieska, štvorčeky, srdiečka alebo iné tvary...
Možeme ich potrieť vajíčkom, posypať sézamom, ľanovými semienkami, vegetou, strúhaným syrom, makom, rascou, ...
Pečieme hneď vo vyhriatej rúre (cca 180°C).
pagáčiky, pagáče, vyskoč z vody, pagáčiky, pagáče, vyskoč z vody, |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |