
 Kokosové rezy II. recept pridal: Liv - 07.11.2007 
350 g |
 |
múka hladká (cesto) |
200 g |
 |
palmarín (cesto) |
2 PL |
 |
kakao (cesto) |
150 g |
 |
cukor práškový (cesto) |
3 PL |
 |
mlieko (cesto) |
1 bal |
 |
kypriaci prášok do pečiva (cesto) |
6 ks |
 |
vaječný bielok (plnka) |
100 g |
 |
cukor práškový (plnka) |
250 g |
 |
kokos strúhaný (plnka) |
6 ks |
 |
vaječný žĺtok (krém) |
3-4 PL |
 |
múka hladká (krém) |
4 dl |
 |
mlieko (krém) |
50 g |
 |
cukor práškový (krém) |
200 g |
 |
maslo (krém) |
prípadne 1 bal |
 |
poleva čokoládová |
|
hodnotenie: |
 |
3.58 / 5 |
(hlasov: 6) |
|    Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, nakrájame palmarín, pridáme kakao, práškový cukor a prilejeme mlieko. Všetko spracujeme ručne na cesto. Dáme ho vychladiť do hladničky. Polovicu cesta nastrúhame na vymastený a múkou vysypaný vyšší plech (o veľkosti asi 30 x 40 cm).
Kokosová plnka: z bielkov ušľaháme sneh. Do snehu prisypávame za stáleho šľahania práškový cukor. Nakoniec zľahka ručne vmiešame kokos. Plnku dáme na nastrúhanú polovicu cesta.
Druhú polovicu cesta nastrúhame na kokosovú plnku a dáme piecť do predohriatej rúry pri teplote asi 180°C po dobu cca 25-30 min. Po upečení necháme vychladnúť.
Krém: žĺtky, múku, mlieko a práškový cukor premiešame mixérom. Zo zmesi uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridáme vychladnutú kašu. Šľaháme dokým nevznikne hladký krém. Krém natrieme na upečený múčnik.
Koláč môžme poliať polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale.
Necháme cez noc odležať v chladničke.
|