
 Arašidový ježko recept pridal: myfo - 28.11.2007 
350 g |
 |
múka polohrubá |
170 g |
 |
cukor kryštálový |
200 g |
 |
tuk rastlinný |
1 ks |
 |
vajce |
1/2 bal |
 |
kypriaci prášok do pečiva |
|
 |
soľ (štipka) |
3 PL |
 |
džem |
1 PL |
 |
maslo |
50 g |
 |
arašidy (celé) |
150 g |
 |
arašidy (mleté) |
|
hodnotenie: |
 |
3.67 / 5 |
(hlasov: 3) |
|    cesto: polohrubá múka, 120 g cukru, 200 g tuku, vajce, 150 g mletých arašidov, 1/2 prášku do pečiva, štipka soli.
Vypracujeme tuhšie cesto, necháme odpočinúť (20 min). Vyvaľkámeme plát hrubý 3 - 4 mm, vykrajujeme ježkov a upečieme na vymastenom plechu.
Zlepíme džemom, ježkovia by sa mali namáčať v karamele – na panvici rozpustíme 50 g cukru na karamel, pridáme lyžicu masla a 50 g arašidov, ktoré v karamele riadne obalíme.
Miesto karamelu možno použiť čokoládu, nieje to také pracné.
Vianocne recepty, Vianoce Vianocne recepty, Vianoce |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |