Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vo veľkom ohňovzdornom hrnci zohrejeme olej, vložíme stehná a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier.
Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Pridáme víno, paradajkový pretlak, bobkový list, timian a lyžičku soli. Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry (180°C) na 20 minút.
Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme na väčšie kúsky. Fazuľu precedíme a spolu s tekviciou pridáme k mäsu, prikryjeme a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké. Pred podávaním vyberieme bobkové listy.