Jablková torta >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Jablková torta >>
Jablková torta >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Jablková torta >>
Jablková torta >>
Jablková torta >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Jablková torta >>
recepty / Torty a zákusky / Jablková torta
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Jablková torta >>

Jablková torta

Jablková torta >>
recept pridal: Stanley - 01.12.2007
Jablková torta >>
surovinyJablková torta >>

100 g

Jablková torta >>

cukor práškový (cesto)

1 bal

Jablková torta >>

cukor vanilkový (cesto)

2 ks

Jablková torta >>

vajce (cesto)

2 PL

Jablková torta >>

voda (teplá - cesto)

1 PL

Jablková torta >>

rum (cesto)

80 g

Jablková torta >>

múka hrubá (cesto)

na špic noža

Jablková torta >>

kypriaci prášok do pečiva (cesto)

5-6 ks

Jablková torta >>

jablká (nastrúhané)

2 dl

Jablková torta >>

mlieko (krém)

2 PL

Jablková torta >>

puding v prášku (vanilkový - na krém)

120 g

Jablková torta >>

cukor práškový (krém)

120 g

Jablková torta >>

maslo (krém)

1/2 bal

Jablková torta >>

cukor vanilkový (krém)

Jablková torta >>

poleva čokoládová (alebo nastrúhaná čokoláda)

prípadne

Jablková torta >>

smotana na šľahanie

Jablková tortaJablková torta >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.44/5  4.44 / 5
(hlasov: 9)
Jablková torta >> postupJablková torta >>
Žĺtky vymiešame (rozmixujeme) s práškovým a vanilkovým cukrom do penista, potom pridáme teplú vodu a rum a mixérom vymiešame na hladko. Z bielkov si urobíme tuhý sneh a spolu s múkou s kypriacim práškom a snehom zľahka zamiešame.

Tortovú formu (priemer 26 cm) si vyložíme alobalom, namastíme ho a rovnomerne naňho dáme postrúhané jablká a zalejeme pripraveným cestom a pečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova.

Po upečení a vychladnutí si korpus prevrátime  - jablká budú navrchu a vrátime naspäť do formy. Potrieme pripraveným krémom, ktorý necháme v chlade stuhnúť (cca 2 hodiny) a potom polejeme čokoládovou polevou (alebo len posypeme strúhanou čokoládou) a ozdobíme šľahačkou.

Krém: 
v časti mlieka si vymiešame 2 PL pudingu, vlejeme do zvyšku mlieka a uvaríme hustý puding. Medzitým si vymiešame maslo s práškovým cukrom a spolu s vychladnutým pudingom na hladko vymixujeme a natrieme na korpus.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 05.06.2023 06:03