Žĺtky vymiešame (rozmixujeme) s
práškovým a
vanilkovým cukrom do penista, potom pridáme teplú
vodu a
rum a mixérom vymiešame na hladko. Z
bielkov si urobíme tuhý sneh a spolu s
múkou s
kypriacim práškom a snehom zľahka zamiešame.
Tortovú formu (priemer 26 cm) si vyložíme alobalom, namastíme ho a rovnomerne naňho dáme postrúhané
jablká a zalejeme pripraveným cestom a pečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova.
Po upečení a vychladnutí si korpus prevrátime - jablká budú navrchu a vrátime naspäť do formy. Potrieme pripraveným
krémom, ktorý necháme v chlade stuhnúť (cca 2 hodiny) a potom polejeme čokoládovou polevou (alebo len posypeme strúhanou čokoládou) a ozdobíme šľahačkou.
Krém:
v časti mlieka si vymiešame 2 PL pudingu, vlejeme do zvyšku mlieka a uvaríme hustý puding. Medzitým si vymiešame maslo s práškovým cukrom a spolu s vychladnutým pudingom na hladko vymixujeme a natrieme na korpus.