Hummus je predkrm známy predovšetkým v arabských krajinách.
Ak máte čas, použite suchý cícer. Jeden balíček má obvykle 450g, takže namočte zhruba 1/2 bal. tejto strukoviny do vody na 12hod. Potom cícer uvarte (nesoľte) a vôbec sa nečudujte, ak cícer nebude úplne mäkký. Nechajte ho trochu ochladiť. Potom uvarený cícer (bude vážiť tak 400-500g ) odkvapkajte, ale vodu si odložte!
Ak nemáte čas použijte cícer z plechovice (425g).
Cícer dajte do mixéra a pridajte k nemu prelisované strúčiky cesnaku, olivový olej, citrónovú šťavu z 1 až 1 a 1/2 citróna, Tahini pastu alebo sézamové semienka zomleté na prášok, príp. aj kôru z 1/2 citróna.
Všetko premixujte. Dochuťte soľou, čiernym korením a pridajte trochu vody v ktorej sa cícer varil. Mixujte ďalej až kým nevznikne hladká, krémová konzistencia.
TIP: Ak máte chuť experimentovať, môžete pridať aj 10ml oleja z lieskových orieškov či tekvicových semien, dodajú úžasnú arómu.
Podávajte ako predjedlo, s Pita chlebom a grilovanou zeleninou, či na opečených toustoch alebo s knacke-brodom.
Dobrú chuť!
nátierka z cícera, cícerová pomazánka, hoummus, humus nátierka z cícera, cícerová pomazánka, hoummus, humus