
 Zemiaky dusené na cibuli recept pridal: AntiBarbie - 31.12.2007 
4 ks |
 |
zemiaky (väčšie) |
1 ks |
 |
cibuľa (veľká) |
4 PL |
 |
olej (slnečnicový) |
|
 |
petržlenová vňať (za hrsť) |
|
 |
soľ |
|  
hodnotenie: |
 |
4.5 / 5 |
(hlasov: 2) |
|   
Uverené zemiaky nakrájajte na neprevidelné kúsky. Nadrobno nakrájanú cibuľu poduste v hrnci na oleji do sklovita (kým nezmäkne) a dobre ju osoľte. Pridajte zemiaky a všetko spolu poduste. Ostavte hrniec a na záver primiešajte nakrájajnú petržlenovú vňať.
Výborne sa hodí k rezňom, najmä obaľovaným.
Tip:
Keď k zemiakom namiesto petržlenovej vňate pridáte červenú papriku a uvarenú plochú cestovinu, máte hotový Grenadír.
dusené zemiaky, dunstované zemiaky, Granadír, Grenadír, Grenatír, Granadírsky pochod, Grenadírsky pochod, granatiersky pochod dusené zemiaky, dunstované zemiaky, Granadír, Grenadír, Grenatír, Granadírsky pochod, Grenadírsky pochod, granatiersky pochod |