Klasický šošovicový prívarok >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Klasický šošovicový prívarok >>
Klasický šošovicový prívarok >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Klasický šošovicový prívarok >>
Klasický šošovicový prívarok >>
Klasický šošovicový prívarok >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Klasický šošovicový prívarok >>
recepty / Ostatné bezmäsité jedlá / Klasický šošovicový prívarok
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Klasický šošovicový prívarok >>

Klasický šošovicový prívarok

Klasický šošovicový prívarok >>
recept pridal: Liv - 01.01.2008
Klasický šošovicový prívarok >>
surovinyKlasický šošovicový prívarok >>

200-250 g

Klasický šošovicový prívarok >>

šošovica

pár ks

Klasický šošovicový prívarok >>

bobkový list

cca 2 ks

Klasický šošovicový prívarok >>

zemiaky

trochu

Klasický šošovicový prívarok >>

soľ

2-3 PL

Klasický šošovicový prívarok >>

olej (na zápražku)

2-3 PL

Klasický šošovicový prívarok >>

múka hladká (na zápražku)

3 dl

Klasický šošovicový prívarok >>

mlieko

alebo 1-2 dl

Klasický šošovicový prívarok >>

smotana kyslá

Klasický šošovicový prívarok >>

ocot (podľa chuti)

Klasický šošovicový prívarokKlasický šošovicový prívarok >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.54/5  4.54 / 5
(hlasov: 37)
Klasický šošovicový prívarok >> postupKlasický šošovicový prívarok >>

Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Šošovicu dáme potom do hrnca aj s vodou, v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list (nesolíme, aby sa rýchlejšie uvarila), prikryjeme a varíme na miernom ohni do mäkka, asi 15 - 20 minút.
Očistíme zemiaky, pokrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode.
Z oleja a múky spravíme zápražku, odstavíme, môžme do nej pridať mlieko alebo smotanu a poriadne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Potom ju pridáme ku šošovici, rozmiešame, osolíme a varíme 5-10 minút.
Potom pridáme uvarené zemiaky a ak treba, ešte dolejeme mliekom a okyslíme octom.
Šošovicový prívarok podávame s údeným vareným mäsom, párkom, alebo volským okom a chlebíkom.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 05.06.2023 05:38