Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
recepty / Polievky / Demikát
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

Demikát

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
recept pridal: AntiBarbie - 02.01.2008
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
surovinyDemikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

1,5 l

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

voda (z varených zemiakov, halušiek, cestovín...)

250 g

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

bryndza (stačí falošná - kravská)

250 ml

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

smotana kyslá

100 g

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

slanina s mäsom (oravská)

2 ks

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

zemiaky (nie sú nevyhnutné)

1 ks

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

cibuľa (veľká, pokrájaná najemno)

3 PL

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

olej

1 PL

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

rasca (drvená)

1 ČL

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

paprika mletá červená

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

soľ

Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

petržlenová vňať (stačí sušená)

DemikátDemikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
hodnotenie: hodnotenie: 4.4/5  4.4 / 5
(hlasov: 20)
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovínpostupDemikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín

Demikát je polievka zo slovenskej ľudovej kuchyne, ktorý (tak ako mnoho iných tradičných jedál) vznikol zúžitkovaním zvyškov. Klasicky sa naň používa s voda z uvarených halušiek, či zemiakov (pár z nich môže vo vode ostať). Ja som použila vodu z gnocchi-ov.

Domácu slaninku nakrájame nadrobno a osmažíme na suchom dne polievkového hrnca tak, aby pustila všetok tuk. Potom pridáme cibuľku nakrájanú na drobno a podusíme ju do mäkka. Potom hrniec odstavíme z ohňa a necháme ochladnúť.

Medzitým do pripravenej zemiakovej vody pridáme drvenú rascu, červenú papriku a ak v nej ostali nejaké zemiaky, roztlačíme ich. Potom vodu zohrejeme, posypeme petržlenovou vňaťou a odstavíme. 

Keď slaninka s cibuľou vychladnú, primiešame k nim rozdrobenú bryndzu (ktorá sa nesmie variť, aspoň keď chcete aby si zachovala probiotiká) a neskôr aj kyslú smotanu. Všetko na hladko vymiešame.

Nakoniec k bryndzovej zmesi postupne primiešame zohriatu vodu.

Polievku servírujeme s krutónkami z čierneho chleba: Čierny chlieb pokrájame na malé kocky a opražíme na troške rozohriateho oleja.

voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
súvisiace recepty:
Delikátny demikát s ovsenými vločkami
Demikát >> voda z varených zemiakov, z halušiek, z gnocchi, z cestovín
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.042s Sitemap XML 19.08.2017 18:51