
 Jablkovo-makovo-višňová štrúdla recept pridal: Liv - 08.07.2007 
1 bal |
 |
lístkové cesto |
cca 1 kg |
 |
jablká |
|
 |
mak mletý |
|
 |
višne |
1-2 bal |
 |
cukor vanilkový |
|
 |
cukor škoricový |
|
 |
cukor kryštálový |
|
 |
maslo |
|
 |
strúhanka |
|  
hodnotenie: |
 |
4.46 / 5 |
(hlasov: 13) |
|    Nastrúhame jablká, zbavíme ich prebytočnej šťavy, pridáme mletý mak, vykôstkované višne (môžme pridať aj roztlačený banán). Vymiešame s vanilkovým, príp. škoricovým cukrom podľa chuti.
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na tenko, potrieme rozpusteným maslom, jemne posypeme strúhankou a na cesto rozotrieme 1/2 plnky.
Zrolujeme štrúdlu, konce cesta zvinieme do vnútra, aby plnka nevytekala počas pečenia.
Jemne popicháme špáratkom a potrieme žĺtkom.
Postup opakujeme aj s druhou časťou cesta a plnky.
Pečieme pri 180°C cca 20-30 minút.
jablkový závin jablkový závin |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |