
 Cviklovo-zemiakový šalát recept pridal: Aja - 05.01.2008 
0.5 kg |
 |
cvikla |
1 kg |
 |
zemiaky |
0.4 l |
 |
smotana kyslá |
1 ks |
 |
cibuľa (veľká) |
0.4 l |
 |
kukurica (sterilizovaná v kozerve) |
|
 |
chren |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
soľ |
|  
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 8) |
|   
Cviklu a zemiaky varíme v šupke asi 30-40 min. (Vpodstate môžu byť aj v spoločnom hrnci.) Zisťujeme nožom, či sú mäkké.
Ochladíme, očistíme, nakrájame na malé kocky.
Primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu a ostatné suroviny (chren a soľ podľa chuti).
cervena repa, cvikla cervena repa, cvikla |