Recept je z okolia Levíc, zachovaný asi z polovice 19. storočia.
Cesto:
hladká múka, 25 dg cukru, vajcia, 15 dg masla, 1 lyžička sódy bicarbóny, med, mletá škorica, podrvené klinčeky, strúhaná citrónová kôra.
Plnka:
marhuľový lekvár, mleté orechy, cukor (15 dg), hrozienka, čokoláda + 5 dg Cery - prípadne čokoládová poleva
Suroviny dobre zmiešaš, ak treba, pridáš trochu mlieka. Toto cesto je na tri koláče. Chvíľu ho necháš odpočinúť. Potom cesto rozdelíš na rovnaké časti. Každú vyvaľkáš zvlášť. Natrieš ich marhuľovým lekvárom. (Je dobré vyvaľkať ho na obrúsku, fólii, alobale - tak ho ľahšie zakrútiš.) Na každý diel dáš mleté orechy s cukrom a hrozienka. Zakrútiš ako roládu a upečieš. Na vrch dáš čokoládovú polevu.