Cibule prekrojíme na polovice a tie nakrájame na polkrúžky. Na oleji ich udusíme do mäkka, osolíme a okoreníme.
Chudé mäso (môže byť aj bravčové) naporcujeme na hrubé rezne, vyklepeme ho, alebo narežeme jeho štruktúru tzv. "razítkom" na steaky. Pripravené rezne z oboch strán osolíme, okoreníme a na panvici sprudka opražíme z oboch strán.
Dno zapekacej misy vystelieme udusenou cibuľou, na ňu uložíme rezne a tie zakryjeme 2. vrstvou cibule a nahrubo nastrúhaným syrom. Šľahačku rozriedime mliekom a zalejeme rezne v mise.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. 15min. zapekáme zospodu, ďalších 15min. z oboch strán.
Sevírujeme s ryžou a zeleninou, napr. brokolicou na pare.
zapekané mäso so syrom, mäso s údeným syrom, zapekané rezne, rezne so syrom zapekané mäso so syrom, mäso s údeným syrom, zapekané rezne, rezne so syrom