
 Štedrák recept pridal: Liv - 18.01.2008 
1 dl |
 |
mlieko |
20 g |
 |
droždie / kvasnice |
3 ČL |
 |
cukor kryštálový |
300 g |
 |
múka polohrubá |
trochu |
 |
soľ |
1 dl |
 |
olej |
|
 |
mlieko (podľa potreby) |
|
 |
tvaroh (tvaroh. plnka) |
|
 |
cukor kryštálový (tvaroh. plnka) |
|
 |
cukor vanilkový (tvaroh. plnka) |
|
 |
vaječný žĺtok (tvaroh. plnka) |
pomleté |
 |
orechy vlašské (orech. plnka) |
|
 |
cukor kryštálový (orech. plnka) |
|
 |
cukor škoricový (orech. plnka) |
|
 |
mak mletý (maková plnka) |
|
 |
cukor kryštálový (maková plnka) |
|
 |
cukor vanilkový (maková plnka) |
|
 |
orechy vlašské (na ozdobu) |
|
 |
hrozienka (na ozdobu) |
|
 |
marhule sušené (na ozdobu) |
|  
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 5) |
|    Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.
Do misky dáme preosiatu polohrubú múku, soľ, olej, kvások, podľa potreby vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť prikryté obrúskom.
Po vykysnutí cesto na pracovnej doske vyvaľkáme do kruhu a preložíme na vymastený plech a potrieme striedavo plnkami (je dobré plnky dávať na koláč pomocou mikroténových sáčkov) a ozdobíme ovocím.
Kraje koláča potrieme olejom, celý koláč popicháme nožom alebo vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry (165°C) na cca 20 - 25 minút (teplovzdušná rúra).
vianočný koláč, Vianocne recepty, Vianoce vianočný koláč, Vianocne recepty, Vianoce |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |