Tento recept som vytvorila v nedeľu, keď nám na prípravu obeda – rozmrazila som morčacie rezne - ostala len jedna lyžička soli. V chladničke bol našťastie zvyšok dobre nasolenej domácej oravskej slaniny, ktorá pri pečení nielen pustila šťavu, ale mäsko aj osolila. Napriek tomu, že je toto jedlo veľmi chutné, ostalo diétne.
Tymián rozdrvíme v mažiariku so soľou a čiernym korením. Pretlačíme cesnak a spolu s citrónovou kôrou (šťavou) a olivovým olejom zamiešame do zmesi.
Mäso zbavíme šliach, nakrájame na hrubé rezne a na povrchu tuhšej strany urobíme zárezy, do ktorých votrieme bylinkovú zmes.
Oravskú slaninku nakrájame na tenké plátky. Pár kúskov dáme na dno zapekacej misy, na ne uložíme pár kúskov mäsa, postup opakujeme. Misu zakryjeme a vložíme na 30min. do rúry vyhriatej na 260 stupňov. Potom teplotu znížime na 200stupňov, mäso oblejeme šťavou, ktorú pustilo a zakryté pečieme ďalších 20-30min.
Servírujeme s pečenými zemiakmi a ovocným džemom.
mäso bez soli, morčacie na tymiáne, prekladané mäso mäso bez soli, morčacie na tymiáne, prekladané mäso