"Čo so zvyšným balíčkom strúhaného kokosu? Je po sviatkoch, najskôr bude potrebný opäť na Vianoce...." Rozhodla som sa ho použiť v takej neobvyklej gurmánskej kombinácii, ktorá chcela viac ako len trošku odvahy. Pravdupovediac vyžadovala priam drzosť.
S obavami som pozorovala členov rodiny pri prvých sústach, ale... Pálivé rezne vyprážané v nežnom župane oslávili všeobecný úspech. Riskovať sa vyplatilo!
Drvenú rascu dáme do mažiarika, pridáme 1-2 ks chilli papričiek rozmixovaných na prášok (ak rezne nechcete mať príliš štipľavé, odstráňte semienka), 2 pretlačené cesnakové strúčiky a spracujeme na hustú zmes.
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, alebo narežeme „razítkom na rezne“, z oboch strán nasolíme a natrieme pripravenou zmesou.
Potom každý rezeň obaľujeme v strúhanom syre, osolených rozšľahaných vajciach a kokose. Na panvici rozpálime 1dl oleja a pripravené rezne vyprážame cca 3-4min. z každej strany, tak aby sa kokos so syrom dobre spojili. (Opadaný kokos sa rýchlo prepaľuje, preto je ho potrebné priebežne vyberať z oleja, inak budú rezne „zašpinené“.)
Servírujeme so zemiakovým pyré a čerstvou zeleninou.