
 Veľkonočná baba recept pridal: Stanley - 31.01.2008 
500 g |
 |
bravčové mäso údené (varené) |
200 g |
 |
slanina s mäsom (oravská) |
8 ks |
 |
rožok |
1 - 1,5 dl |
 |
vývar (z údeného mäsa) |
6 ks |
 |
vajce |
|
 |
vegeta (podľa chuti) |
|
 |
soľ |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
olej |
1 ks |
 |
vajce (na potretie) |
|  
hodnotenie: |
 |
4.95 / 5 |
(hlasov: 10) |
|   
Uvaríme si údené mäso a vychladnuté ho pokrájame na kocky. Slaninku pokrájame na kocky a opražíme ju na oleji.
Rožky pokrájame a zalejeme trochou vývaru - podľa potreby cca 1 - 1,5 dl, pridáme uvarené mäso, 6 žĺtkov, koreniny, opraženú slaninku a na zjemnenie sneh z bielkov, ktorý ľahko vmiešame do masy.
Vymiešanú masu rozotrieme do vymasteného pekáča, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme do ružova.
Výborná je teplá s kyslou uhorkou, ale chutí dobre aj studená.
fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 |
|
 | |