...alebo špenát ako hlavné jedlo
Špenát bol odjakživa „hladným“ jedlom, čiže pokrmom, ktorý sám o sebe nezasýti. V jedálni ho zvykli podávať s vajíčkom či párkom, s varenými zemiakmi alebo s pyré. Je veľa ľudí, ktorí špenát takpovediac „nemusia“.
Tahini je hustá olejová pasta zo sezamových semien, ktorá sa nehodí na samostatnú konzumáciu, lepí sa na podnebie. Má ťažko opísateľnú chuť, pre obyvateľov našej zemepisnej šírky a dĺžky, takú divne mdlú.
Ak však tieto dve ingrediencie spojíte, vznikne z nich výdatný špenátový prívarok.
Na panvici rozohrejeme Tahini a za stáleho miešania na ňom necháme rozpustiť špenátový pretlak. Potom pridáme pretlačené cesnakové strúčiky a kyslú smotanu. Nakoniec špenát osolíme, stále miešame a necháme prevrieť, aby sa chute previazali.
Tip: Vyskúšajte špenát podávať s vareným cícerom.