Sýty špenát... >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Sýty špenát... >>
Sýty špenát... >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Sýty špenát... >>
Sýty špenát... >>
Sýty špenát... >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Sýty špenát... >>
recepty / Ostatné bezmäsité jedlá / Sýty špenát...
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Sýty špenát... >>

Sýty špenát...

Sýty špenát... >>
recept pridal: AntiBarbie - 01.02.2008
Sýty špenát... >>
surovinySýty špenát... >>

400 g

Sýty špenát... >>

špenát (mrazený pretlak)

250 g

Sýty špenát... >>

smotana kyslá

50 ml

Sýty špenát... >>

tahini

5 ks

Sýty špenát... >>

cesnak (strúčiky)

Sýty špenát... >>

soľ

Sýty špenát...Sýty špenát... >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.2/5  4.2 / 5
(hlasov: 5)
Sýty špenát... >> postupSýty špenát... >>

...alebo špenát ako hlavné jedlo 

Špenát bol odjakživa „hladným“ jedlom, čiže pokrmom, ktorý sám o sebe nezasýti. V jedálni ho zvykli podávať s vajíčkom či párkom, s varenými zemiakmi alebo s pyré. Je veľa ľudí, ktorí špenát takpovediac „nemusia“. 

Tahini je hustá olejová pasta zo sezamových semien, ktorá sa nehodí na samostatnú konzumáciu, lepí sa na podnebie. Má ťažko opísateľnú chuť, pre obyvateľov našej zemepisnej šírky a dĺžky, takú divne mdlú. 

Ak však tieto dve ingrediencie spojíte, vznikne z nich výdatný špenátový prívarok. 

Na panvici rozohrejeme Tahini a za stáleho miešania na ňom necháme rozpustiť špenátový pretlak. Potom pridáme pretlačené cesnakové strúčiky a kyslú smotanu. Nakoniec špenát osolíme, stále miešame a necháme prevrieť, aby sa chute previazali. 

Tip: Vyskúšajte špenát podávať s vareným cícerom.

Sýty špenát... >>
súvisiace recepty:
Špenátový prívarok na Zelený štvrtok
Sýty špenát... >>
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.023s Sitemap XML 22.09.2023 17:51