Kukuričné/ Cícerové pyré >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Kukuričné/ Cícerové pyré >>
Kukuričné/ Cícerové pyré >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Kukuričné/ Cícerové pyré >>
Kukuričné/ Cícerové pyré >>
Kukuričné/ Cícerové pyré >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Kukuričné/ Cícerové pyré >>
recepty / Prílohy / Kukuričné/ Cícerové pyré
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Kukuričné/ Cícerové pyré >>

Kukuričné/ Cícerové pyré

Kukuričné/ Cícerové pyré >>
recept pridal: AntiBarbie - 05.04.2008
Kukuričné/ Cícerové pyré >>
surovinyKukuričné/ Cícerové pyré >>

200 g

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

cícer (uvarený)

200 g

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

kukurica (5 kláskov alebo konzerva so slaným nálevom)

500 ml

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

smotana na šľahanie

1 PL

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

maslo

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

soľ

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

chilli (sušené)

alebo 1/2 ČL

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

rasca (drvená)

a 1 ČL

Kukuričné/ Cícerové pyré >>

bylinky sušené (podľa chuti)

Kukuričné/ Cícerové pyréKukuričné/ Cícerové pyré >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.4/5  4.4 / 5
(hlasov: 5)
Kukuričné/ Cícerové pyré >> postupKukuričné/ Cícerové pyré >>

Kukuričné pyré: Klásky kukurice uvarte domäkka, nechajte ich trošku odkvapkať a mierne schladnúť. Potom vezmite veľký ostrý nôž, postavte klások na základňu a RÁZNE ALE OPATRNE od špicu k základni zrežte zrná od šúľkov. Samozrejme, jednoduchšie je použiť kukuričné zrná z konzervy, v tom prípade ich stačí scediť z nálevu a zohriať na masle - na panvici.

Wink 

Zrnká dajte do mixéra a pridajte soľ, sušené/ drvené chilli a maslo. Rozmixujte,  pridajte šľahačku a opäť rozmixujte. 

Cícerové pyré: Cícer, ktorý ste namočili a nechali cez noc zmäknúť, uvarte v slanej vode. Potom ho sceďte, dajte do mixéra a pridajte soľ, rascu, maslo.  Rozmixujte, pridajte šľahačku, bylinky podľa chuti a opäť rozmixujte.

Pyré podávajte teplé, najlepšie k bravčovému mäsu na šťave.

PS: Môžete pripraviť aj kombinované pyré z oboch prísad, tak ako vidno na fotkách.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.028s Sitemap XML 02.10.2023 02:58