Kukuričné pyré: Klásky kukurice uvarte domäkka, nechajte ich trošku odkvapkať a mierne schladnúť. Potom vezmite veľký ostrý nôž, postavte klások na základňu a RÁZNE ALE OPATRNE od špicu k základni zrežte zrná od šúľkov. Samozrejme, jednoduchšie je použiť kukuričné zrná z konzervy, v tom prípade ich stačí scediť z nálevu a zohriať na masle - na panvici.
Zrnká dajte do mixéra a pridajte soľ, sušené/ drvené chilli a maslo. Rozmixujte, pridajte šľahačku a opäť rozmixujte.
Cícerové pyré: Cícer, ktorý ste namočili a nechali cez noc zmäknúť, uvarte v slanej vode. Potom ho sceďte, dajte do mixéra a pridajte soľ, rascu, maslo. Rozmixujte, pridajte šľahačku, bylinky podľa chuti a opäť rozmixujte.
Pyré podávajte teplé, najlepšie k bravčovému mäsu na šťave.
PS: Môžete pripraviť aj kombinované pyré z oboch prísad, tak ako vidno na fotkách.