Syry nakrájame na kocky, jahody prerežeme na štvrťky či šestinky, hrozno a cherry paradajky na polovice a... pripravíme si 3 marinády:
Jednohubky z Fety Do mažiarika dajte práškový rozmarín, citrónovú trávu, na drobno natrhané čerstvé lístky bazalka a všetko zmiešajte v olivovom oleji. Potom marinádu vylejte na kocky z Fety a nechajte odležať. Polovice cherry paradajok ponapichujte na servírovacie ihličky a pod ne kocky syra.
Jednohubky z Mimolette Odšťavte polovicu limetky a do šťavy zamiešajte olivový olej, citrónovú trávu, muškátový oriešok a na drobno natrhané čerstvé lístky medovky, alebo šalvie. Do marinády naložte kocky z Mimolette a nechajte odležať pri izbovej teplote. Na ihličky ponapichujte odkôstkované polovice hroznových bobúľ a nakoniec naložené kocky syra.
Jednohubky z Eidamu Do octu Balzamico pridajte trošku olivového oleja, citrónovú trávu, muškátový kvet a na drobno nakrájaný čerstvý rozmarín. Marinádou zalejte kocky Eidamu a nechajte odležať. Jahody (príp. olivy)ponapichujte na ihličky a pod ne marinovaný Eidam.
Tip na servírovanie: Vysteľte veľký tanier červeným kučeravým šalátom a jednohubky poukladajte navrh - stačí aj ledabolo.