Baklažány očistíme od šupky, nakrájame na tenké plátky a opečieme na veľkej suchej panvici do hnedasta. Odložíme nabok.
Do suchej horúcej panvice pridáme pomleté hovädzie mäso, opekáme za stáleho miešania do hnedasta asi 5 minút.
Medzitým pripravíme nadrobno nakrájanú cibuľu a keď je mäso opečené, pridáme ju spolu s cesnakom do panvice. Opäť za občasného miešania pečieme asi 5 minút. Keď je zmes v panvici dohneda opečená, pridáme na menšie kocky pokrájané paradajky, kečup, soľ a korenie. Za občasného miešania opekáme asi 20 minút. Zmes by mala byť hustejšej konzistencie, lepivá.
Medzitým rozohrejeme trúbu na 180°C, ľahko vymastíme ohňovzdornú misu olivovým olejom, spodok aj boky.
Naspodok misy poukladáme polovicu opečených baklažánových koliesok, nato pridáme hotovú mäsovú zmes, navrch opäť opečené baklažánové plátkov. Teraz rozšprudľujeme s troškou soli 2 celé vajcia, pridáme jogurt a dohladka zatrepeme zmes, ktorou polejeme v mise uložené baklažány s mäsom. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 40 až 45 minút.
Nastrúhaný syr pridáme na posledných pár minút, alebo ním posypeme jedlo až na tanieri.