Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

Moussaka

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
recept pridal: tetka Nora - 03.02.2008
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
surovinyMoussaka >> musaka, mousaka, baklazan

2-3 ks

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

baklažán

500 g

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

hovädzie mäso chudé (mleté)

2 ks

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

cibuľa (stredné)

2 ks

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

cesnak (strúčiky, nadrobno pokrájané)

2 ks

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

paradajky (väčšie, nadrobno pokrájané)

3 PL

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

kečup

2 PL

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

petržlenová vňať (nadrobno nasekaná)

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

soľ

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

čierne korenie mleté (podľa chuti)

2 ks

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

vajce

300 g

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

jogurt biely veľký

1 PL

Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan

parmezán (alebo ľubovolný strúh. syr)

MoussakaMoussaka >> musaka, mousaka, baklazan
hodnotenie: hodnotenie: 3.88/5  3.88 / 5
(hlasov: 4)
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazanpostupMoussaka >> musaka, mousaka, baklazan

Baklažány očistíme od šupky, nakrájame na tenké plátky a opečieme na veľkej suchej panvici do hnedasta. Odložíme nabok.
Do suchej horúcej panvice pridáme pomleté hovädzie mäso, opekáme za stáleho miešania do hnedasta asi 5 minút.
Medzitým pripravíme nadrobno nakrájanú cibuľu a keď je mäso opečené, pridáme ju spolu s cesnakom do panvice. Opäť za občasného miešania pečieme asi 5 minút. Keď je zmes v panvici dohneda opečená, pridáme na menšie kocky pokrájané paradajky, kečup, soľ a korenie. Za občasného miešania opekáme asi 20 minút. Zmes by mala byť hustejšej konzistencie, lepivá.
Medzitým rozohrejeme trúbu na 180°C, ľahko vymastíme ohňovzdornú misu olivovým olejom, spodok aj boky.
Naspodok misy poukladáme polovicu opečených baklažánových koliesok, nato pridáme hotovú mäsovú zmes, navrch opäť opečené baklažánové plátkov. Teraz rozšprudľujeme s troškou soli 2 celé vajcia, pridáme jogurt a dohladka zatrepeme zmes, ktorou polejeme v mise uložené baklažány s mäsom. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 40 až 45 minút.
Nastrúhaný syr pridáme na posledných pár minút, alebo ním posypeme jedlo až na tanieri.

musaka, mousaka, baklazan musaka, mousaka, baklazan
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
súvisiace recepty:
Moussaka so zemiakmi
Moussaka >> musaka, mousaka, baklazan
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.038s Sitemap XML 17.12.2017 10:43