Vlny z východu >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Vlny z východu >>
Vlny z východu >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Vlny z východu >>
Vlny z východu >>
Vlny z východu >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Vlny z východu >>
recepty / Koláče / Vlny z východu
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Vlny z východu >>

Vlny z východu

Vlny z východu >>
recept pridal: Stanley - 16.02.2008
Vlny z východu >>
surovinyVlny z východu >>

150 g

Vlny z východu >>

Cera (cesto)

250 ml

Vlny z východu >>

voda (cesto)

150 g

Vlny z východu >>

múka hladká (cesto)

6 ks

Vlny z východu >>

vajce (cesto)

štipka

Vlny z východu >>

soľ (cesto)

5 dl

Vlny z východu >>

mlieko (plnka)

4 ks

Vlny z východu >>

vaječný žĺtok (plnka)

145 g

Vlny z východu >>

cukor kryštálový (plnka)

100 g

Vlny z východu >>

múka polohrubá (plnka)

1 bal

Vlny z východu >>

cukor vanilkový (plnka)

250 g

Vlny z východu >>

maslo (plnka)

2 bal

Vlny z východu >>

šľahačka v prášku

Vlny z východu >>

stužovač šľahačky

Vlny z východu >>

poleva čokoládová

Vlny z východuVlny z východu >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.89/5  4.89 / 5
(hlasov: 84)
Vlny z východu >> postupVlny z východu >>

Cesto:
Do hrnca do horúcej vody dáme Ceru, pridáme hladkú múku, štipku soli a uvaríme za stáleho miešania hladkú kašu.
Necháme ju trocha vychladiť a potom po jednom primiešame 6 vajec a celé to ešte dobre vymixujeme.
Rozdelíme na dve časti a na vymastenom plechu alebo na mastnom papieri upečieme cca 20 minút. Počas pečenia neotvárame rúru, aby sa nám urobili vlny.

Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom plníme.
Na jeden plát natrieme plnku, na ňu natrieme šľahačku a prikryjeme druhým plátom, ktorý poprskáme čokoládovou polevou.

Plnka:
V 1/2 l mlieka vymiešame 4 žĺtka, 145g kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor a 100g polohrubej múky a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí pridáme vymiešané celé maslo a dobre spolu vymixujeme.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 05.06.2023 12:31