Tamarind je tmavá sladko-kyslá omáčka, ktorá sa obvykle používa do marinád a omáčok typu čatní.
Tofu vyberieme z obalu (šťavu uchováme) na nakrájame na stredne veľké kocky. Do dobre uzatvárateľnej misky nalejeme šťavu z tofu, ktorú vo vnútri rovnomerne zmiešame so sójovou omáčkou a Tamarindom na tmavohnedú tekutú marinádu. Vložíme do nej kocky z tofu, zavrieme, zatrasieme ňou, aby sa marináda dostala k tofu zo všetkých strán. Keďže sójová omáčka je sama o sebe slaná a marináda sladko-kyslej ázijskej chuti, tofu už nemusíme dochucovať. Necháme ho odležať v pripravenej omáčke pri izbovej teplote min. 1 hod. Misku obraciame hore dnom každých 15 min.
Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom pripravené tofu krátko posmažíme/ podusíme aj so šťavou.
Servírujeme s ochutenou ryžou.