
 Veľkonočný plnený vrkoč recept pridal: Liv - 16.02.2008 
500 g |
 |
múka polohrubá |
200-250 ml |
 |
mlieko (teplé) |
150 ml |
 |
olej |
40 g |
 |
droždie / kvasnice |
2 ks |
 |
vaječný žĺtok |
2 PL |
 |
cukor práškový |
|
 |
soľ |
1 ks |
 |
vajce (na potretie) |
3 PL |
 |
orechy vlašské (orechová plnka) |
3 PL |
 |
cukor práškový (orechová plnka) |
1 bal |
 |
cukor vanilkový (orechová plnka) |
3 PL |
 |
mak mletý (maková plnka) |
3 PL |
 |
cukor práškový (maková plnka) |
3 PL |
 |
orechy lieskové (oriešková plnka) |
3 PL |
 |
cukor práškový (oriešková plnka) |
1 PL |
 |
kakao (oriešková plnka) |
|  
hodnotenie: |
 |
4.79 / 5 |
(hlasov: 17) |
|    Z 50 ml mlieka, 2 PL práškového cukru a 40 g droždia si pripravíme kvások.
Do preosiatej múky pridáme žĺtka, kvások, soľ, olej a zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť cca 40 minút.
Pokiaľ nám cesto kysne pripravíme si plnky.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú samostatne rozvaľkáme na užší a dlhší pás, ktorý potrieme olejom, posypeme pripravenou plnkou a zrolujeme do rolády.
Zo všetkých troch rolád upletieme vrkoč, ktorý položíme na vymastený plech (alebo na mastný papier), potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme a pečieme v predhriatej rúre cca 30 minút.
fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |