Očistíme zeleninu, nakrájame ju na veľké kusy a dáme povariť (bez cibule a cesnaku) do mierne osolenej vody na cca 12 min. (Zo zeleninového vývaru môžeme urobiť polievku.)
Kus hovädzieho mäsa podľa možností zbavíme šliach, dobre osolíme a okoreníme. Potom rozohrejeme vo voku olivový olej a osmahneme na ňom celý povrch mäsa.
Predvarenú zeleninu vyberieme z vody, poriadne osolíme, opražíme na rozohriatej panvici a uložíme ju do stredu hlbšieho plechu, alebo misy z varného skla. Povrch trocha pokvapkáme olejom a posypeme bylinkami (napr. tymiánom či rozmarínom).
Očistený cesnak nakrájame na polovičky či tretinky, ktoré natlačíme do zárezov na celom povrchu mäsa. Potom mäso uložíme na vrch zeleniny, zakryjeme alobalom, podlejeme asi 1 decilitrom vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 stupňov.
Pečieme cca 30-45 min.
Zeleninka pri pečení vždy trošku zosladne, ale bude výborná. Toto jedlo podávame bez prílohy - patrí medzi delenú stravu.