Hovädzie na pečenej zelenine >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Hovädzie na pečenej zelenine >>
Hovädzie na pečenej zelenine >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Hovädzie na pečenej zelenine >>
Hovädzie na pečenej zelenine >>
Hovädzie na pečenej zelenine >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Hovädzie na pečenej zelenine >>
recepty / Hovädzie mäso / Hovädzie na pečenej zelenine
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Hovädzie na pečenej zelenine >>

Hovädzie na pečenej zelenine

Hovädzie na pečenej zelenine >>
recept pridal: AntiBarbie - 18.02.2008
Hovädzie na pečenej zelenine >>
surovinyHovädzie na pečenej zelenine >>

750 g

Hovädzie na pečenej zelenine >>

hovädzie mäso chudé

4 ks

Hovädzie na pečenej zelenine >>

mrkva (veľká)

3 ks

Hovädzie na pečenej zelenine >>

petržlen

2 ks

Hovädzie na pečenej zelenine >>

cibuľa (veľká)

6 ks

Hovädzie na pečenej zelenine >>

cesnak (strúčiky)

1 ks

Hovädzie na pečenej zelenine >>

kaleráb (stredne veľký)

6 PL

Hovädzie na pečenej zelenine >>

olej olivový

Hovädzie na pečenej zelenine >>

soľ

Hovädzie na pečenej zelenine >>

čierne korenie mleté

Hovädzie na pečenej zelenine >>

bylinky sušené

Hovädzie na pečenej zelenine >>

voda

Hovädzie na pečenej zelenineHovädzie na pečenej zelenine >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.75/5  4.75 / 5
(hlasov: 2)
Hovädzie na pečenej zelenine >> postupHovädzie na pečenej zelenine >>

Očistíme zeleninu, nakrájame ju na veľké kusy a dáme povariť (bez cibule a cesnaku) do mierne osolenej vody na cca 12 min. (Zo zeleninového vývaru môžeme urobiť polievku.)

Kus hovädzieho mäsa podľa možností zbavíme šliach, dobre osolíme a okoreníme. Potom rozohrejeme vo voku olivový olej a osmahneme na ňom celý  povrch mäsa.

Predvarenú zeleninu vyberieme z vody, poriadne osolíme, opražíme na rozohriatej panvici a uložíme ju do stredu hlbšieho plechu, alebo misy z varného skla. Povrch trocha pokvapkáme olejom a posypeme bylinkami (napr. tymiánom či rozmarínom).

Očistený cesnak nakrájame na polovičky či tretinky, ktoré natlačíme do zárezov na celom povrchu mäsa. Potom mäso uložíme na vrch zeleniny, zakryjeme alobalom, podlejeme asi 1 decilitrom vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 stupňov.

Pečieme cca 30-45 min.

Zeleninka pri pečení vždy trošku zosladne, ale bude výborná. Toto jedlo podávame bez prílohy - patrí medzi delenú stravu.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.028s Sitemap XML 05.06.2023 05:04