
 Veľkonočný baránok recept pridal: Liv - 18.02.2008 
40 g |
 |
droždie / kvasnice |
50 ml |
 |
mlieko (vlažné) |
1 ČL |
 |
cukor kryštálový |
500 g |
 |
múka polohrubá |
50 g |
 |
cukor práškový |
200 ml |
 |
mlieko (vlažné) |
75 g |
 |
maslo (rozpustené) |
1 ks |
 |
vajce |
1 bal |
 |
cukor vanilkový |
1 ČL |
 |
soľ |
|
 |
citrónová kôra (strúhaná) |
100 g |
 |
hrozienka |
1 ks |
 |
vajce (na potretie) |
|
 |
cukor práškový (na posypanie) |
|
hodnotenie: |
 |
3 / 5 |
(hlasov: 2) |
|    Kvások:
Rozdrobené droždie zmiešame s mliekom, 1 ČL cukru a necháme vykysnúť.
Cesto:
Múku, cukor, vanilk. cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo, citr. kôru a vykysnutý kvások dáme do väčšej misky.
Zmes vymiešame na hladké cesto tak, aby sa odlepovalo od stien misky. Pridáme hrozienka a premiesime.
Povrch cesta posypeme múkou, zakryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto podľa potreby na 30 - 90 minút.
Z vykysnutého cesta odoberieme 1/4. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky. Z odloženého cesta vyformujeme hlavu, ucho, nohy a chvost.
Jednotlivé kúsky kladieme na vymastený plech tesne vedľa seba do podoby baránka. Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, dáme na plechu ešte trochu podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme asi 40 minút pri teplote asi 180 - 200°C.
fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |