
 Sacherova torta recept pridal: Liv - 18.02.2008 
7 ks |
 |
vajce (oddelené) |
125 g |
 |
cukor práškový |
1 bal |
 |
cukor vanilkový |
125 g |
 |
palmarín (alebo maslo) |
3 PL |
 |
kakao |
150 g |
 |
múka hladká |
1/2 bal |
 |
kypriaci prášok do pečiva |
|
 |
džem (marhuľový) |
|
 |
poleva čokoládová |
|
hodnotenie: |
 |
3.57 / 5 |
(hlasov: 7) |
|    Cesto:
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilk. cukrom do penista. Do žĺtkovej hmoty postupne zašľaháme margarín, kakao a vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pomocou varešky zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút pri teplote 170 - 180°C.
Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme džemom. Celú tortu natrieme rovnomerne čokoládovou polevou.
|