
 Kokosový ježko recept pridal: Liv - 18.02.2008 
6 ks |
 |
vajce (oddelené) |
250 g |
 |
cukor práškový |
300 g |
 |
múka polohrubá |
1 bal |
 |
kypriaci prášok do pečiva |
50 g |
 |
orechy vlašské (mleté) |
100 g |
 |
cukor kryštálový (na karamel) |
200 ml |
 |
voda (na karamel) |
300 g |
 |
cukor práškový (poleva) |
2 PL |
 |
kakao (poleva) |
100 ml |
 |
mlieko (poleva) |
250 g |
 |
palmarín (poleva) |
200 g |
 |
kokos strúhaný (na obaľovanie) |
|
hodnotenie: |
 |
4.75 / 5 |
(hlasov: 2) |
|    Cesto:
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Do vymiešaných žĺtkov postupne vlejeme rozpustený karamel a vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými orechmi.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pomocou varešky zľahka vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme vychladnúť. Potom pokrájame na obdĺžniky (1,5 x 4cm) a namáčame v teplej poleve. Ihneď po namočení obalíme v kokosovej múčke.
Karamel:
Kryšt. cukor upálime na sucho v hrnčeku. Do rozpusteného horúceho karamelu opatrne počas miešania vlejeme vodu. Stiahneme z ohňa a necháme rozpustiť.
Poleva:
Všetky suroviny dáme do hrnca. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a počas miešania polevu rozpustíme. Ešte v teplej poleve namáčame nakrájané upečené cesto.
|

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |