Kokosový ježko >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Kokosový ježko >>
Kokosový ježko >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Kokosový ježko >>
Kokosový ježko >>
Kokosový ježko >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Kokosový ježko >>
recepty / Koláče / Kokosový ježko
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Kokosový ježko >>

Kokosový ježko

Kokosový ježko >>
recept pridal: Liv - 18.02.2008
Kokosový ježko >>
surovinyKokosový ježko >>

6 ks

Kokosový ježko >>

vajce (oddelené)

250 g

Kokosový ježko >>

cukor práškový

300 g

Kokosový ježko >>

múka polohrubá

1 bal

Kokosový ježko >>

kypriaci prášok do pečiva

50 g

Kokosový ježko >>

orechy vlašské (mleté)

100 g

Kokosový ježko >>

cukor kryštálový (na karamel)

200 ml

Kokosový ježko >>

voda (na karamel)

300 g

Kokosový ježko >>

cukor práškový (poleva)

2 PL

Kokosový ježko >>

kakao (poleva)

100 ml

Kokosový ježko >>

mlieko (poleva)

250 g

Kokosový ježko >>

palmarín (poleva)

200 g

Kokosový ježko >>

kokos strúhaný (na obaľovanie)

hodnotenie: hodnotenie: 4.75/5  4.75 / 5
(hlasov: 2)
Kokosový ježko >> postupKokosový ježko >>
Cesto:
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Do vymiešaných žĺtkov postupne vlejeme rozpustený karamel a vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými orechmi.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pomocou varešky zľahka vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme vychladnúť. Potom pokrájame na obdĺžniky (1,5 x 4cm) a namáčame v teplej poleve. Ihneď po namočení obalíme v kokosovej múčke.

Karamel:
Kryšt. cukor upálime na sucho v hrnčeku. Do rozpusteného horúceho karamelu opatrne počas miešania vlejeme vodu. Stiahneme z ohňa a necháme rozpustiť.

Poleva:
Všetky suroviny dáme do hrnca. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a počas miešania polevu rozpustíme. Ešte v teplej poleve namáčame nakrájané upečené cesto.
Kokosový ježko >>
sezónne kategórie receptov:
Vianočné recepty
Kokosový ježko >>
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.024s Sitemap XML 24.09.2023 15:10