
 Kari soté s ananásom a kukuricou recept pridal: Liv - 18.02.2008 
|
 |
kuracie mäso – prsia |
|
 |
olej |
|
 |
kari korenie |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
soľ |
príp. |
 |
chilli |
alebo |
 |
zázvor (sušený) |
|
 |
solamyl |
|
 |
mlieko (alebo šľahačka) |
|
 |
ananásový kompót (kúsky) |
|
 |
kukurica (nemusí byť) |
|  
hodnotenie: |
 |
4.83 / 5 |
(hlasov: 18) |
|    Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a naložíme do kari korenia zmiešaného s trochou oleja, pridáme čierne korenie, prípadne chilli a sušený zázvor (všetko podľa chuti). Necháme odležať aspoň na 1/2 hodiny.
Naložené mäsko dáme na panvicu (najlepšia je wok) a opražíme. Keď je mäsko mäkké, môžeme pridať solamyl zmiešaný s mliekom (alebo smotanou na šľahanie) na zahustenie šťavy, a premiešame. Potom pridáme ananás nakrájaný na menšie kúsky a prípadne kukuricu. Chvíľku podusíme a je to hotové.
Podávame s ryžou.
|