Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
recepty / Pizza / Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus)
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus)

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
recept pridal: Bady - 08.01.2011
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
surovinyPizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

500 g

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

múka polohrubá (cesto)

1 ČL

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

soľ (cesto)

1 ČL

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

cukor kryštálový (cesto)

1 kocka

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

droždie / kvasnice (cca 42 g - cesto)

1 PL

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

olej (cesto)

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

paradajkový pretlak

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

olej

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

cesnak (prelisovaný)

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

oregano (sušené)

napr.

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

šunka (na povrch)

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

olivy (bez kôstok - na povrch)

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

šampióny (na povrch)

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

syr tvrdý (strúhaný - na povrch)

Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus)Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
hodnotenie: hodnotenie: 4.23/5  4.23 / 5
(hlasov: 11)
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pycapostupPizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca

Z uvedeného množstva surovín urobíte 2 veľké pizze.

 

Príprava kvásku:

Do 1 dl vlažnej vody dáme kvasnice a cukor. Rozmiešame a dáme na teplé miesto bez prievanu (napr. elektrická rúra zapnutá na najnižší stupeň) 5-10min. Ak dovtedy kvások nevykysne (t.j. nenapení sa na cca o 1/2 väčší objem) môžeme ho vyhodiť a začať odznova, pretože kvasnice boli zlé.

 

Príprava cesta (začneme počas kysnutia kvásku):

Múku dáme do väčšej misy (najlepšie plastovej - tá udrží teplo), aby v nej mohlo neskôr cesto nakysnúť, primiešame soľ, kvások a olej. Cesto začneme miesiť a pomaly pridávame vlažnú vodu, postupne až cca 1 dl tak, aby cesto nebolo sypké ale držalo spolu a nebolo tvrdé a tiež aby sa nelepilo na ruky. Cesto miesime v rukách asi 10 min. a keď je dobre premiesené, poprášime múkou nádobu v ktorej bude kysnúť, vložíme do nej bochník cesta, prikryjeme čistou suchou látkovou utierkou a opäť uložíme na teplé miesto bez prievanu. Do 45 min. by malo cesto vykysnúť na zhruba 2-násobný objem (v elektr. rúre vykysne cca do 30 min.).

Vykysnuté cesto vyberieme z misy, a znova poriadne premiesime asi 10 min. aby sme z neho dostali von všetok vzduch. Cesto rozdelíme na 2 bochníky a prikryté odložíme na 30 min.

 

Príprava pizze:

Rúru rozohrejeme na 230°C.

Očistíme a prelisujeme cesnak, ktorý v miske zmiešame s olejom a osolíme.

Dosku na vaľkanie poprášime múkou a 1 bochník cesta rozvaľkáme do kruhu na asi 2 mm (to však závisí od toho, aké hrubé cesto máte radi). Ja osobne mám rád tenké, chrumkavé, na ktorom vynikne chuť ingrediencií na povrchu - jednoducho pizzu na taliansky spôsob.

Plech na pečenie obrátime dnom nahor, kde uložíme rozvaľkané cesto. Cesto až po okraj potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a posolíme. Ďalej už na vrch naukladáme to čo máme najradšej, šunka a salámy sa dávajú na spodok, syry na vrch, medzitým môžu byť olivy, šampióny, či ananás, orechy... jednoducho to na čo máte chuť.

 

Pečenie pizze: 

Plech s pripravenou pizzou vložíme na spodok rozohriatej rúry a pečieme cca 13 min. Upečenú pizzu vytiahneme z rúry a jej okraje potrieme pripraveným cesnakovým olejom.

 

Pozn.: Horeuvedený latinský názov je samozrejme len vymyslený - z recesie :o)))

piza, picza, pyca piza, picza, pyca
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
súvisiace recepty:
Chrumkavá pizza
Pizza domáca (lat. Piczus Domesticus) >> piza, picza, pyca
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 05.06.2023 06:30