Badyho huspenina >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Badyho huspenina >>
Badyho huspenina >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Badyho huspenina >>
Badyho huspenina >>
Badyho huspenina >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Badyho huspenina >>
recepty / Bravčové mäso / Badyho huspenina
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Badyho huspenina >>

Badyho huspenina

Badyho huspenina >>
recept pridal: Bady - 09.07.2007
Badyho huspenina >>
surovinyBadyho huspenina >>

4 ks

Badyho huspenina >>

bravčové paprčky

1 ks

Badyho huspenina >>

bravčové koleno zadné

200 g

Badyho huspenina >>

bravčová koža

200-500 g

Badyho huspenina >>

bravčové mäso chudé (podľa chuti, nie je nevyhnutné)

4 ks

Badyho huspenina >>

cibuľa

4 ks

Badyho huspenina >>

cesnak

Badyho huspenina >>

čierne korenie celé

Badyho huspenina >>

vegeta

3,5 l

Badyho huspenina >>

voda

Badyho huspeninaBadyho huspenina >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.87/5  4.87 / 5
(hlasov: 59)
Badyho huspenina >> postupBadyho huspenina >>

Na 3 litre huspeniny: 

Obar horúcou vodou a očisti kefkou (ak treba aj ohoľ chlpy) 4 bravčové paprčky, 1 zadné koleno a 200g koží. Potom ich nechaj stáť aspoň 2 hod. v studenej vode, ktorá vytiahne príp. zápach. Medzitým očisti 4 veľké cibule a 4 celé hlavičky cesnaku (cesnakom nešetri). Cibuľu prekroj na polovicu, strúčiky cesnaku nechaj celé. Paprčky prekroj pozdĺžne na polovicu. (Ak chceš mať v huspenine viac mäsa, môžeš pridať chudé bravčové mäso, napr. pliecko (príp. krkovičku).

Všetko vlož do väčšieho (hlbšieho) hrnca a zalej 3,5 litrami vody. Pridaj za pol hrste celého čierneho korenia a celý povrch hrnca zapráš Vegetou. Na najnižšom stupni postupne priveď do varu v hrnci prikrytom s medzerou a takto nechaj variť aspoň 2 hodiny. Huspenina je hotová vtedy, keď sa mäso a koža sami oddeľujú od kosti a sú mäkučké.

Potom hrniec odstav zo sporáku a všetko preceď cez riedke sitko (na cestoviny). Číry vývar nalej do misiek a rovnomerne do nich porozdeľuj mäso a kože. Nechaj pomaly vychladnúť pri izbovej teplote a až potom vlož do chladničky.

Najradšej robím huspeninu v piatok večer, v noci chladne a nadránom (keď sa vraciam z krčmy) ju poukladám do chladničky, tak aby som mal v sobotu skvostné chlapské raňajky. Mne najviac chutí s čerstvo nakrájanou cibuľou, mletou červenou paprikou a ešte teplým chlebíkom, ktorý si prinesiem rovno z pekárne.

Mňam!!!

Veľa pôžitkov praje Bady

Badyho huspenina >>
súvisiace recepty:
Huspenina podľa deda Ruda
Badyho huspenina >>
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.034s Sitemap XML 24.08.2017 10:53