Umyť zeleninu, papriky** nakrájať na tenké pásiky, paradajky na mesiačiky. Na palmovom oleji podusiť nakrájaný pórik a pásiky paprík, osoliť a dusiť do zmäknutia.
Potom pridať mletý zázvor* a citrónovú trávu. Všetko premiešať a podusiť. Pridať k zelenine 1/2 konzervy kokosového mlieka, 1 nakrájaný plátok kandizovaného zázvora, čierne korenie, mletý rozmarín a opäť premiešať a podusiť.
Kuracie stehná medzitým vykostiť a odšľachovať, mäsko nakrájať na menšie kúsky, mierne osoliť.
*Ak nemáte mletý či kandizovaný zázvor, čerstvý treba ho pridať v tejto fáze (Časť z neho je dobré nastrúhať a zvyšok nakrájať na kolieska.) Potom pridať aj kuracie mäso, zamiešať a kratučko povariť.
Doliať asi teplej 5dl vody a keď polievka zovrie, pridať paradajky a na pásiky nakrájanú kápiu (**ak ste k dispozícii nemali čerstvú červenú papriku). Pridať zvyšok konzervy kokosového mlieka a povariť 2minúty.
Premiešať, nechať zovrieť a hneď servírovať.