
 Obrie krevety na masle s citrónom recept pridal: Liv - 08.03.2008 
|
 |
krevety (tigrie) |
|
 |
maslo |
|
 |
cesnak |
|
 |
petržlenová vňať |
|
 |
zázvor |
|
 |
korenie biele (mleté) |
|
 |
citrónová šťava |
|  
hodnotenie: |
 |
4.78 / 5 |
(hlasov: 9) |
|    Krevety rozmrazíme a trochu osolíme.
Na panvicu (najlepšie wok) dáme pár plátkov masla a cesnak pretlačený cez lis (2-6 strúčikov podľa množstva kreviet). Na chvíľku osmažíme. Potom pridáme krevety, posekanú petržlenovú vňať, sušený alebo čerstvý zázvor, mleté biele korenie a citrónovú šťavu (2PL a viac). Za stáleho miešania smažíme, dokým nie sú krevety krásne ružové.
Podávame s toustami, príp. vhodným zeleninovým šalátom.
tigrie krevety, prawns, tigrie krevety, prawns, |