Netradičná Čorba >> polievka bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Netradičná Čorba >> polievka
Netradičná Čorba >> polievka
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Netradičná Čorba >> polievka
Netradičná Čorba >> polievka
Netradičná Čorba >> polievka

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Netradičná Čorba >> polievka
recepty / Polievky / Netradičná Čorba
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Netradičná Čorba >> polievka

Netradičná Čorba

Netradičná Čorba >> polievka
recept pridal: AntiBarbie - 10.07.2007
Netradičná Čorba >> polievka
surovinyNetradičná Čorba >> polievka

3 PL

Netradičná Čorba >> polievka

olej

20 dg

Netradičná Čorba >> polievka

múka hladká

10 dg

Netradičná Čorba >> polievka

bravčové mäso chudé

1/2 - 1 ks

Netradičná Čorba >> polievka

citrón

2 ks

Netradičná Čorba >> polievka

bobkový list

3,5 l

Netradičná Čorba >> polievka

voda

200 ml

Netradičná Čorba >> polievka

smotana na šľahanie

1 ks

Netradičná Čorba >> polievka

vajce

Netradičná Čorba >> polievka

soľ

Netradičná ČorbaNetradičná Čorba >> polievka
hodnotenie: hodnotenie: 4.35/5  4.35 / 5
(hlasov: 13)
Netradičná Čorba >> polievkapostupNetradičná Čorba >> polievka

Hoci Čorbou obvykle nazývame južanskú polievku z masa, koreňovej zeleniny, paradajok a zemiakov, ale nasledujúci recept je celkom iný.

V našej rodine sme za Čorbu považovali práve túto vynikajúcu voňavú exotickú polievku s nádychom horko-kyslej chuti. Stalo sa tradíciou, že sme ju podávali počas rodinných stretnutí, pretože je mimoriadne vhodná na slávnostné príležitosti.

10 dg akékohoľvek chudého mäsa pokrájame na tenké rezance. Z cca 2 lyžíc oleja, 5 dg hladkej múky a soli urobíme v hlbšom hrnci bledú zápražku. Keď začne bublinkovať pridáme nakrájané mäso a rýchlo premiešame, aby sa obalilo. Zalejeme studenou vodou, pridáme trochu soli, 2 bobkové listy a 1/2 - 1 celý citrón, ktorému sme na niekoľkých miestach narezali šupku. Postupne privedieme do varu a pomaly uvaríme domäkka.

Potom zo zvyšnej hladkej múky, oleja, vajca a soli vymiešame v hrnčeku cestíčko na jemné halušky. (Ak je husté, môžeme ho riediť mliekom.) Polievku opäť privedieme do varu, ale teraz necháme vrieť a lyžičkou postupne vhadzujeme halušky. Keď sa uvaria, vyberieme citrón a šťavu z neho vytlačíme do polievky. Prilejeme šľahačku a podľa potreby dosolíme.

Na záver pridáme veľa pokrájanej petržlenovej vňate.

polievka polievka
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.028s Sitemap XML 22.09.2023 17:31