Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
recepty / Ostatné / Plnené zemiaky
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

Plnené zemiaky

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
recept pridal: AntiBarbie - 09.03.2008
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
surovinyPlnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

5 ks

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

zemiaky (veľké, pekné, valcovité)

3 ks

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

cibuľa (veľké)

200 g

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

šampióny

200 ml

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

mlieko kyslé (acidofilné)

príp. 200 ml

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

smotana kyslá

100 ml

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

mlieko (na zriedenie plnky - podľa potreby)

100-200 g

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

slanina s mäsom (oravská)

50 ČL

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

syr tvrdý

10 PL

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

olej (slnečnicový)

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

petržlenová vňať (čerstvá)

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

soľ

Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

čierne korenie mleté

Plnené zemiakyPlnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
hodnotenie: hodnotenie: 4.83/5  4.83 / 5
(hlasov: 3)
Plnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkoupostupPlnené zemiaky >> zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou

Poznámka: Budete potrebovať špáradlá, alebo špajgle!

Kúpime veľké, pekne rovnomerne oválne a čerstvé (tvrdé a bezklíčkové) zemiaky. Umyjeme ich povrch kefkou (šupu necháme) a dáme variť do veľkého hrnca s osolenou vodou. Po zovretí stiahneme planeň na minimum a povaríme ich 20-30 min. Keď budú polomäkké, scedíme z vody a necháme úplne vychladnúť.

Po vychladnutí ich prekrojíme na polovice a vyberieme z každej vnútro tak, aby nám zostali lodičky, cca 8mm hrubé. Zemiakové vnútro odložíme, lodičky zvnútra osolíme, okoreníme a necháme stáť.

Slaninku pokrájame na kocky a necháme popražiť na suchej panvici, kým nepustí šľavu a nezmäkne. Do panvice pridáme 5 polievkových lyžíc oleja, cibuľu pokrájanú nadrobno, osolíme a podusíme ju do sklovita. Pridáme na tenké pásiky nakrájané šampióny, okoreníme, prilejeme acidofilné mlieko (kedysi sme ho volali kefír) a podusíme do zmäknutia. Pridáme zemiakové vnútro, dobre premiešame, v príp. potreby zriedime mliekom a povaríme.

Nakrájame tvrdý syr na štvorčeky a petržlenovú vňať nadrobno. Petržlenovú vňať zamiešame do zmesi.Každú lodičku naplníme teplou zmesou a na vrch zmesi spodnej lodičky uložíme syr (ten pri zapekaní zlepí obe polovice). Potom zhora spodnú lodičku priklopíme druhou, hornou naplnenou lodičkou a oba konce zemiaku prichtíme špáradlom. Ak máte oravskú slaninku, alebo bravčový bok nakrájaný na tenké plátky, možete ho zavinúť okolo zemiaku.

Do jenskej misy nalejeme zvyšok oleja, zemiaky natesno poukladáme dovnútra - vedľa seba. Rozohrejeme rúru a zemiaky ešte zapekáme cca 20 min.

Servírujeme ich ešte horúce a kyslým mliekom a čerstvým šalátom, alebo paradajkami.

zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou zemiaky pečené v celku, zapečemé zemiaky, zemiaky plnené šampiónmi a slaninkou
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.03s Sitemap XML 02.10.2023 04:36