Mäsové guľky v balkánskej omáčke >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>
recepty / Hovädzie mäso / Mäsové guľky v balkánskej omáčke
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

Mäsové guľky v balkánskej omáčke

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>
recept pridal: AntiBarbie - 17.03.2008
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>
surovinyMäsové guľky v balkánskej omáčke >>

1 kg

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

mäso mleté (hovädzie, chudé)

6 ks

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

cesnak (väčšie strúčiky)

4 ks

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

vajce

3 ks

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

pečivo (suché)

3 ks

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

cibuľa (veľká)

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

mlieko (na namočenie pečiva)

3 ks

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

cibuľka jarná

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

soľ

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

čierne korenie mleté

4 PL

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

olej (najlepšie palmový)

1 ks

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

paradajkový pretlak

350 g

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

paradajkovo-zeleninová zmes (PINDUR - Podravka)

Mäsové guľky v balkánskej omáčke >>

olivy (čierne, bez kôstok)

Mäsové guľky v balkánskej omáčkeMäsové guľky v balkánskej omáčke >>
hodnotenie: hodnotenie: 5/5  5 / 5
(hlasov: 5)
Mäsové guľky v balkánskej omáčke >> postupMäsové guľky v balkánskej omáčke >>

Pečivo namočte do vlažného mlieka a kým zmäkne, pripravte si všetky ingrediencie.

Cibuľu nakrájajte nadrobno, cibuľku a olivy na krúžky, cesnak pretlačte.

V hlbokej panvici rozohrejte paradajkový pretlak, pridajte olivy, a paradajkovo-zeleninovú zmes, dobre premiešajte, nechajte prevrieť a odstavte.

Na teflónovej panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu, soľ a poduste ju do sklovita.

Do väčšej misy dajte mleté mäso, vajcia, poriadne mliekom namočené pečivo, pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľku, soľ a čierne korenie a všetko dobre premiešajte a vypracujte na homogénnu zmes.

Potom dvoma veľkými servírovacími vidličkami postupne tvarujte guľky a ukladajte ich do panvice na dusenú cibuľu. Až bude panvica plná, prikryte ju pokrievkou a guľky v nej krátko poduste, aspoň zo štyroch strán. Hotové ich preložte do panvice s balkánskou omáčkou. Postup opakujte.

Malo by vám vzniknúť aspoň 24 stredne veľkých, šťavnatých a neodolateľte chutných guliek, ktoré nasýtia aj celú rodinu.

Toto jedlo podávajte s knedľou, či ryžou, alebo len s balkánskou omáčkou.  

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.027s Sitemap XML 05.06.2023 05:30