
 Bryndzové pirohy recept pridal: zuzu - 17.03.2008 
500 g |
 |
múka hrubá (cesto) |
1 ks |
 |
vajce (cesto) |
|
 |
soľ (cesto) |
|
 |
voda (cesto) |
4 ks |
 |
zemiaky (plnka) |
200 g |
 |
bryndza (plnka) |
150 g |
 |
slanina |
|  
hodnotenie: |
 |
4.82 / 5 |
(hlasov: 19) |
|    Cesto vytvoríme z múky, vody, vajca a soli, ktoré dobre pomiešame. Vyvaľkáme ho asi na hrúbku 2-3mm a vykrajujeme pirohy, ktoré plníme bryndzovou plnkou.
Plnku pripravíme zmiešaním bryndze, varené postrúhané zemiaky a soľ.
Pirohy uvaríme v osolenej vode a keď vyplávajú, vyberieme ich a na tanieroch polejeme upraženými kockami slaniny.
bryndzové taštičky, pirohy plnené bryndzou bryndzové taštičky, pirohy plnené bryndzou |